EPSIA-Dex

EPSIA-Dex

divendres, 22 d’abril del 2016

Recomanacions per Sant Jordi

S’apropa Sant Jordi!!!

A Catalunya la Diada de Sant Jordi se celebra omplint els carrers de flors i de llibres. Es munten paradetes de botigues, associacions i comerços per oferir cultura i flors als vianants que es passegen.

Nosaltres també ens volem sumar a la festa de la cultura fent-vos algunes recomanacions de llibres.
Per als més petitons: contes manipulables i que estimulin el sentit de la vista. Fulles de material que es pugui posar a la boca, llençar al terra i que no es trenqui.


Etapa preescolar: Els clàssics de tota la vida, faules i mons màgics. Il·lustracions suggerents perquè la lectura encara no està desenvolupada i caldrà que amb el dibuix es pugui entendre, encara que l’adult faci l’acompanyament amb la lectura. En aquesta etapa triomfen molt els contes amb pop-ups.


Etapa escolar: els llibres d’aventures i de misteri són els escollits. A mesura que el nen va creixent les històries i els personatges guanyen en complexitat. A poc a poc desapareixen les il·lustracions i la paraula crea el món imaginari. La màgia, la il·lusió, la fantasia... Tot el que es pot imaginar, es visualitza: el monstre de tres orelles, els colors de llaminadura, els monstres que no espanten...
En aquest moment és molt important treballar els sentiments i les emocions. El nen és capaç d’empatitzar amb el protagonista de la història a qui succeeix alguna dificultat. Amb la resolució de la història estem donant recursos per a poder afrontar-se a situacions semblants que li puguin succeir. 
Etapa adolescent: Es mantenen les històries fantàstiques però guanyen importància les històries en les quals el jove s’hi pot sentir identificat. Problemes de la vida quotidiana, amb to o no fantàstic, en les què el personatge es veu involucrat i haurà de cercar una bona solució per ensortir-se’n.
Per als adults també recomanem la lectura, tant d’una bona novel·la com els llibres d’autoconeixement i creixement personal que, de ben segur, alguna cosa ens aportaran.

Esperem que puguin ser del vostre interès i que passeu una bona Diada de Sant Jordi!


Anna Claret 
Ana Miralles 
Marta Sanz
Núria Torrent 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada